Magyarhertelend – Baranya

magyarhertelend

Magyarhertelend ligt in het comitaat Baranya. Het kleine dorpje, van vroeger uit Schwabisch, telt zo’n 700 inwoners. Maar in de zomer verblijven er veel mensen in het dorp in hun vakantiewoningen. Pécs ligt op zo’n half uur rijden en is via verschillende mooie autoroutes te bereiken.

Magyarhertelend kent nog enkele voorzieningen in het dorp zelf, zoals een postkantoor en een supermarktje. Het is een redelijk toeristisch gebied en kent twee campings en een thermaalbad. Ook heeft Magyarhertelend een treinstation en een goede busverbinding.

Dit dorp leent zich wat minder goed om zelfvoorzienend te leven, er zijn relatief kleinere grondstukken beschikbaar, en niet geheel onbelangrijk, de koopprijzen liggen een stuk hoger dan de omliggende omgeving.

Filmpje over Magyarhertelend

Film over Magyarhertelend in het Hongaars. Dit filmpje duurt zo’n 45 minuten en is helemaal in het Hongaars, helaas geen ondertiteling. Maar er zijn wel mooie beelden te zien van Magyarhertelend en van wat er te doen en te zien is. En je kan ook heel goed horen hoe Magyarhertelend wordt uitgesproken op z’n Hongaars.

Thermaalbad in Magyarhertelend

In Magyarhertelend ligt het Termálfürdő. Diverse buitenzwembaden (in de winter niet geopend), een saunapark, medicinale baden, restaurant en bijbehorend pension. Dit pension heeft hele aantrekkelijke prijzen. Handige aanrader om te verblijven als je bezig bent met je zoektocht naar een koopwoning in Hongarije. Of misschien zoek je wel een tijdelijk verblijf voordat je definitief naar Hongarije vertrekt.

Het thermaalbad is ook heel aantrekkelijk geprijsd, een gezin met ouders en twee kinderen betaald voor een dagkaart zo’n 17 euro. De meest actuele prijzen staan op de site van het thermaalbad.

Kamertarieven voor het pension bij het thermaalbad (kijk voor meest recente prijzen op deze site)
1 nacht / 2 personen: 10. 000 Ft ( zo’n € 35) (tweepersoonsbed)
1 nacht / 1 persoon: 6. 000 Ft (zo’n € 20)
1 nacht / dag + slaapkamer: 15. 000 Ft (zo’n € 50) (max 4 personen)
1 nacht / 3 bedden: 13.000 Ft (zo’n € 45) (max 3 personen)

Magyarhertelend op Instagram. Omdat Magyarhertelend bij de Hongaren een relatief populaire bestemming is, zijn er ook veel foto’s gemaakt. Een groot aantal van zichzelf natuurlijk, maar ook een heleboel van Magyarhertelend en de omgeving.

Horcolond vendégház

Vakantiehuizen, pensions en campings

Er zijn veel vakantiehuizen te huur in Magyarhertelend. En veel vakantiehuizen zijn alleen voor privégebruik, het is daarom in het doprje in de zomer een stuk drukker met mensen dan buiten de zomer. Ook zijn er twee campings te vinden in dit dorpje, namelijk Forrás camping (vlakbij het thermaalbad) en camping G&H. Een B&B (in het engels) is er natuurlijk ook te vinden in Magyarhertelend, een mooie uitvalsbasis als je op zoek bent naar een hongaars huis.

Hongaarse koopwoning

Woning kopen in Magyarhertelend

Magyarhertelend is een redelijk toeristisch vakantiegebied bij de Hongaren. Er zijn dan ook in verhouding redelijk veel woningen die alleen voor de vakanties worden gebruikt. De prijzen liggen er ook wat hoger dan de kleinere dorpen er om heen.
Momenteel (januari 2020) staan er deze woningen te koop. Een prachtige villa in het hogere segment bij Thuis in Hongarije. Als de link niet meer werkt, dan zal deze villa ondertussen verkocht zijn. Of kijk eens bij de lokale hongaarse makelaars op deze site.

Bierbrouwerij Magyarhertelend

Bierbrouwerij met biertuin. Bierbrouwen is populair, ook in Hongarije. In deze brouwerij worden speciaal biertje gebrouwen in een beperkte kleine oplage. Je kan er een bierproeverij doen, uitleg krijgen over het proces van het bierbrouwen. Of gewoon gezellig bier drinken, of iets anders, in de biertuin (sörkert). Deze Kapucinus sör és sörkészítés bevindt zich aan de Rákóczi utca 16 in Magyarhertelend.

Wandelen in de omgeving

In de omgeving van Magyarhertelend kan je uitstekend lange wandelingen maken. Magyarhertelend ligt aan de voet van een heuvel. Boven op de heuvel staat de uitkijktoren Napszentély kilátó. Helaas is deze niet meer te betreden, hij is niet veilig genoeg bevonden voor mensen om naar boven te klimmen en te genieten van het uitzicht. Het is dus verboden om omhoog te klimmen (het waarschuwingsbordje is alleen in het Hongaars geschreven). Maar niet getreurd, ook vanaf de grond is er een mooi uitzicht.


Je las een bericht van Woning kopen in Hongarije

Ben je op zoek naar een woning in het rustige Hongarije? En wil je bovendien alles weten over onder andere het zoekenkopen en hebben van een huis in Hongarije? Dan zit je op de juiste website!