Tevel – Tolna

Tevel ligt in het comitaat Tolna. Dit lintdorp is bij Nederlanders en Duitsers erg geliefd. Er zijn dan ook geregeld woningen te koop in dit wat grotere dorp. Het middelgrote dorp ligt op een uurtje rijden van het Balaton. Tevel is een schwabendorp en telt momenteel (2020) zo’n 1400 inwoners. Hiermee is het een redelijk groot dorp in het zuidwesten van Hongarije. Tevel valt onder het járás Bonyhád, dat op een 10 kilometer afstand ligt. In het dorp zijn er nog allemaal verschillende voorzieningen te vinden. Diverse supermarkten en buurtwinkels. Een postkantoor, een school, apotheek en huisarts. Daarnaast heeft Tevel ook een goede busverbinding.
Tevel kent naast het binnengebied, waar je een lakcímkártya op aan kunt vragen, ook de volgende buitengebieden: Griesenwald külterület, Kovácsi utca külterület, Szénvölgydűlő külterület.

Op een kwartier rijden met de auto ligt Annafürdo.

Te koop

Tevel is populair onder de Nederlanders. Geregeld worden er dan ook woningen te koop aangeboden in dit leuke dorp. Op dit moment (januari 2020) staat er onder andere deze woning te koop bij Thuis in Hongarije. Of een leuk lemen huis in Tevel. Via Adri estate is er ook een woning te koop. Of kijk eens op een hongaarse site zoals Jofogas.
Als een van de linken ondertussen niet meer werkt, dan zal de woning verkocht zijn.

Tájház

Dorpswoningmuseum in Tevel aan de Fő út 257. Eigenlijk meer een ouderwets ingerichte kamer. Meer informatie te vinden op deze website: http://bukovina.hu/szekely-gyujtemenyek-tajszobak-tajhazak/szekely-szoba-tevel/.

Eten en drinken

In Tevel zelf zijn er eet- en drinkgelegenheden. Zo is er het Gányi Vendéglő, hier kan je lekker hongaars eten of een drankje drinken. In het Landhotel kan je ook logeren, dit is namelijk een pension. De eigenaar spreekt Duits, dat maakt het communiceren een stuk makkelijker.


Je las een bericht van Woning kopen in Hongarije

Ben je op zoek naar een woning in het rustige Hongarije? En wil je bovendien alles weten over onder andere het zoekenkopen en hebben van een huis in Hongarije? Dan zit je op de juiste website!