Verkopen

Wil je jouw Hongaarse woning (snel) verkopen? De meeste woningen in handen van Nederlanders worden via een Nederlandstalige makelaar, via Facebook of onderling verkocht. Eenmaal in bezit van een Nederlander, blijft het vaak in bezit van weer een andere Nederlander (of andere niet-Hongaar). Tenminste, dat is de ervaring tot nu toe van mensen om ons heen. Er zijn maar weinig Hongaren die een woning kopen van een niet-Hongaar.

Makelaars in Hongarije

De Nederlandstalige makelaars zijn via Google goed terug te vinden. Online zijn de meningen heftig verdeeld over welke makelaar wel goed is en welke niet goed is. Ook gaat er van tijd tot tijd weer een discussies of een makelaar nou wel of niet een officiële makelaar is in Hongarije.

Kortom, zoveel mensen, zoveel wensen en vooral ook meningen.

Ons advies: kies iemand waarbij je een goed gevoel hebt, en nodig ook meerdere makelaars uit om je woningen te taxeren. En bereid je van te voren goed voor. Zoek als het kan vergelijkbare woningen in de omgeving om al een beetje een gevoel te krijgen van prijzen. Lees eens meer over zoeken, kopen en hebben van een huis in Hongarije.

Wie maakt de foto’s van jouw huis?

Verkoopklaar maken van je huis

Tja, opruimen, opruimen en nog eens opruimen. En schoonmaken, heel veel en heel vaak schoonmaken. Bijvoorkeur zijn er geen persoonlijk dingen te zien zoals foto’s of kindertekeningen. Uiteraard zijn alle kleine gebreken verholpen, zitten de plintjes er na jaren eindelijk eens op, laatste verfbeurten worden gedaan etc. Je wil niet dat een potentiële kopers valt over deze kleine dingen die gedaan moeten worden.

Je huis en tuin moet er vooral verzorgd uitzien. Eigenlijk zou iemand anders er morgen zo in moeten kunnen verhuizen. De makelaar kan dan mooie foto’s maken van je woningen. Of als je zelf handig bent, dan kan je natuurlijk ook zelf de foto’s maken, want jíj kent je huis als geen ander. En je hebt waarschijnlijk daarnaast ook wat meer de tijd om rustig door je huis te lopen om mooie foto’s te maken. Of om te wachten tot de lichtinval beter is om foto’s te maken.

Lees meer tips over het verkoopklaar maken van je woning