Wat regelen na de koop van je hongaarse huis?

Hoeveel tijd kost het administratief regelen van alle zaken?

Om een idee te geven hoeveel tijd je ter plekke in Hongarije kwijt bent om alles administratief te regelen, hebben we lijstje van dingen te regelen omgezet in tijd. Hieronder kan je dus zien hoeveel tijd het kost om alles te regelen. Let op, dit lijstje is zonder zoeken en kopen van een huis in Hongarije. Ook verhuizen van huisraad, als dat van toepassing is, is niet meegerekend. Als je echt wilt emigreren dan zal er ook tijd gestoken moeten worden in het contact met de Nederlandse instanties.

De reistijd is trouwens niet meegerekend, het hangt er enorm vanaf waar je woning staat ten opzichte van de instanties waar je langs moet gaan.

Lakcímkártya en regisztrációs igazolás – tegelijkertijd – 4 uur
Bankrekening – 2 uur
Ado-kaartje – 0,25 uur
Overdrachtbelasting – 0,25 uur
E-on contract – 2 uur
Waterbedrijf – 2 uur
Woonhuisverzekering – 2 uur
Internetabonnement – 2 uur
Auto op kenteken – 10 uur

Daarmee komen wij op totaal 24,5 uur, zonder de reistijd. Inclusief reistijd kwamen wij op vier volledige werkdagen aan regelen en reizen. 

Hou rekening met de openingstijden van de instanties. Deze zijn niet allemaal elke werkdag geopend tijdens alle normale kantooruren geopend. 

Tip 1: “Nyitvatartás” betekent “openingstijden”.

Tip 2: Zoek van te voren uit of er een alternatieve kantoor is voor als je een medewerker treft die geen Engels of Duits spreekt.


Je las een bericht van Woning kopen in Hongarije

Ben je op zoek naar een woning in het rustige Hongarije? En wil je bovendien alles weten over onder andere het zoekenkopen en hebben van een huis in Hongarije? Dan zit je op de juiste website!

One comment on “Wat regelen na de koop van je hongaarse huis?

  1. Oppassen voor dieven.
    Inbraak van woningen is in hongarije een soort sport zeker woningen van buitenlanders.
    Mijn woning is al drie keer het slachtoffer geweest in hongarije en ze nemen alles mee inclusief kleding.

Comments are closed.