Villány – Baranya

Baranya

Villány ligt in het midden van het comitaat Baranya. De provinciehoofdstad Pécs ligt op zo’n 40 minuten rijden met de auto. De omgeving van Villány is heuvelig en is een belangrijk wijngebied in Hongarije. Er zijn hier dan ook ontzettend veel wijnhandelaren, restaurants en dergelijke te vinden.
Er wonen zo’n 2800 mensen in dit stadje. In de zomer is dit een stuk meer, door de vele toeristen die aangetrokken worden door dit mooie wijngebied.
Het bekende thermaalbad van Harkány ligt op een twintig minuten rijden.

In Villány zijn de meeste voorzieningen aanwezig: postkantoor, huisarts, tandarts, supermarkt, restaurants, pinautomaat, treinstation, café, broodjeszaak en een tankstation.

Filmpje over Villány

Een filmpje van een Amerikaan over Villány. Helaas spreekt hij Villány net verkeerd uit:-). Je spreekt Villány uit als “Wielaanj”.

Wijngebied

Meer uitleg over het wijngebied rondom Villány. Hier worden diverse mooie rode wijnsoorten geproduceerd. Bovendien is er in deze omgeving ook veel “zárt kert” onroerend goed te koop, dus een huisje in het buitengebied. Op dit moment, april 2020, is het niet mogelijk om zonder lakcímkártya Hongarije binnen te komen.

In Villány staan meestal niet heel veel woningen te koop. De grootste kans om te kopen in Villány is via een hongaarse makelaar.
Of even wegdromen bij deze “wine estate” (als de link niet meer werkt, dan is de wijngaard ondertussen verkocht).

Wijnmuseum

Gal pince, een museum over wijn, wijn maken en bewaren.
Bem Jozsef utca 8, Villány 7773 Hongarije

Villány vörösborfesztival

Een jaarlijks zeer goed en druk bezocht wijnfestival. Dit festival wordt jaarlijks gehouden in Villány in het eerste weekend van de maand oktober. Er zijn uiteraard onder andere veel eettentjes te vinden. Je kunt er heerlijk flaneren, mensen kijken, lekker zitten en kletsen met vrienden. En natuurlijk kan je de lekkerste lokale wijntjes drinken.

Let op: Hongarije heeft een zero tolerance voor wat betreft autorijden en alcohol. Je mag niet alcohol drinken en rijden, ook niet één glas of een half glas. Er worden vaak alcoholcontroles gehouden.

Eten en drinken

Gere Attila Pinceszete – Winery
Ook heeft deze familie een wijnproeverij.
Sauska 48 Restaurant
Het overgrote deel van de restaurants en cafées ligt aan of in de zeer nabije omgeving van de Baross Gábor utca in Villány. Nog meer mooie foto’s vind je op deze blog over Villány.

Let op: Hongarije heeft een zero tolerance voor wat betreft autorijden en alcohol. Je mag niet alcohol drinken en rijden, ook niet één glas of een half glas. Er worden vaak alcoholcontroles gehouden.


Fietstocht

Iets sportievers doen dan wijn proeven? Dat kan natuurlijk ook. Maak daarom eens een heerlijke fietstocht door dit prachtige landschap.

Verblijf in een hotel

Crocus Gere Bor Hotel & Resort
Bock Hotel Ermitage
Halasi Pince Panzio
En dit zijn maar een aantal hotels in Villány. Er zijn nog veel meer hotels en pensions te vinden in en rondom Villány. Daarom is dit een ideale uitvalsbasis om op zoek te gaan naar jouw woning in Hongarije.

Steengroeve Templon hegy

De steengroeve is onder begeleiding te bezoeken. Ook is er een uitkijktoren met een mooi uitzicht op de omgeving. De uitkijktoren heet: Templon-hegyi kilátó.


Je las een bericht van Woning kopen in Hongarije

Ben je op zoek naar een woning in het rustige Hongarije? En wil je bovendien alles weten over onder andere het zoekenkopen en hebben van een huis in Hongarije? Dan zit je op de juiste website!