Wandelen naar uitkijkpunt bij Orfű

Nu de echt zomerse temperaturen toch gaan afnemen is het weer tijd voor een lekkere lange wandeling midden in de prachtige natuur van de Mecsek.

Bij Orfű staat er op de heuvel een uitkijktoren, de Balázs hegyi kilátó. Rond een antenne is dit uitkijkpunt gemaakt. Vanaf deze uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht over de meren. Het uitzicht zal je vast wel herkennen van vele foto’s die er gemaakt zijn en die terug te vinden zijn op internet. Een uitstekend moment om zelf ook mooie foto’s te maken van deze prachtige omgeving en misschien nadien wel te delen.

Flinke wandeling

Neem wel goede wandelschoenen en wat de drinken en eten voor onderweg, want het is een flinke wandeling zoals je kan zien op het kaartje hieronder (bijna 9 kilometer waar een geoefende wandelaar zo’n drie over doet). Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om alleen naar de uitkijktoren te wandelen en niet helemaal rond te wandelen.

Parkeer je auto in de buurt van de Panorama camping, vlak daarbij loop je omhoog. Op deze site kan je het GPX bestand downloaden voor de route.

Deze wandelkaart is onder andere te koop bij de Decathlon in Pécs, het gaat om de kaart “Mecsek, Villányi-hegység”.

Sárkánykút – drakenbron

Onderweg loop je langs de “sárkánykút”, de drakenbron. Deze is te herkennen een bordje waarop natuurlijk sárkány kút staat. Volgens een legende leeft er een zevenkoppige draak in de aarde in de grot. En als de draak bij de rots komt, dan stroomt er water uit. Hier komt echter zelden water uit. Dus de draak komt niet zo vaak langs…

Drakenboten

Ander leuk weetje is dat er op de Orfűmeren ook drakenboten varen. En af en toe worden er wedstrijden gehouden. Nu weet je dus waarom de drakenboten daar zijn, dat heeft te maken met de legende van de “sárkánykút”.