Weekend van 21 en 22 september

Ook dit weekend van 21 en 22 september 2019 zijn er weer van allerlei activiteiten te bezoeken in het Zuidwesten van Hongarije. Je voelt nu wel echt dat de herfst binnenkort zijn intrede gaat doen. Hieronder lees je weer een aantal georganiseerde activiteiten.
Deze keer onder andere een nieuw wijnfestival in Mecseknadásd, Oldtimers in Balatonlelle en een Oogstfeest in Szederkény.

XXIII. Szederkényi Szüreti Nap

Alweer de 13e Oogstdag in SzederkĂ©ny, deze oogstdag vindt plaats op zaterdag 21 september en begint ’s middags om14.00. Muziek, bier en wijn, van alles te doen voor kinderen, dansvoorstellingen.
Rákóczi F.u.12., Szederkény

Dansvoorstellingen in PĂ©cs

Gewoon op het grote plein, muziek en dansvoorstellingen. Op zaterdag 21 september vanaf 13.00 op het Szechényi tér.

Vlooienmarkt bij Camping de Ommekeer

Een vlooienmarkt georganiseerd op de nederlandse camping “de Ommekeer”. Wordt gehouden op zaterdag 21 september en begint om 11.00 en eindigt om 16.00. Locatie is Felsöszentmárton
Sent Lázlo utca 38. Meer info is in dit facebookbericht te lezen.

Rondvaart op de Dráva

Bij genoeg animo (minimaal twintig personen) vertrekt zondag om 14.00 de rondvaartboot om een mooie rondvaart te maken over de Dráva. Vooraf aanmelden is nodig en kan onder andere via het e-mailadres turizmusbarcs2016@gmail.com.
Vertrekpunt is de haven in Barcs (Drávai HajĂłkikötĹ‘ – Barcs)

Klassieke auto’s bij het Balaton

Deze zaterdag 21 september zijn er vanaf 18.00 diverse oldtimers te bewonderen bij de Herfsttour van oldtimers. Locatie is de jachthaven BL YachtClub & Apartments in Balatonlelle, Köztársaság út 36-38.

Paardenwedstrijd

Zaterdag 21 september vanaf 9.00 uur wordt er in Husszúhetény een paardenwedstrijd georganiseerd voor kinderen en volwassenen. Je kan komen kijken naar de wedstrijd, op de locatie kan er ook eten en drinken (ook pálinka) worden gekocht. De wedstrijdlocatie is aan de Hársas utca in Husszúhetény.

Wijnproeverijfestival Mecseknádasd

Voor de allereerste keer in Mecseknádasd is dit wijnproeverijfestival. Zaterdag 21 september van 13.00 tot 21.00. Tickets kunnen terplekke gekocht worden bij een van deze twee wijhuizen: Wekler Családi Pincészet (7695 Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 20.) of Hetényi Családi Pincészet és Birtok (7695 Mecseknádasd, Rékavölgyi u. 17.).
Er zijn rondleidingen mogelijk door de wijnhuizen- en kelders en daarnaast natuurlijk ook proeverijen van diverse soorten wijn.
Nog meer info is te lezen deze website.

Marcali őszi fesztivál

Van 20 tot en met 22 september is er het herfstfestival in Marcali. Ook hier weer wijn drinken, muziek en van alles te doen. Het merendeel van de festiviteiten vinden plaats op de piactér in Marcali.

Igali SzĂĽreti nap

Zaterdag 21 september in het centrum van Igal vindt weer het jaarlijkse oogstfestival plaats, optocht/parade, folklore, versierde paarden en muziek. De oogstparade begint om 14.00 vanaf Szent István utca, via Templomtér, Farkas János utca, Benzinkút (bezinestation), Táncsics telep, Petőfi utca en eindigt bij de parkeerplaats van de fürdő in Igal.