9 tips voor een snellere verkoop van je woning in Hongarije

Lees hieronder hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je woning in Hongarije sneller verkoopt.

Aanblik vanaf de straat

Zorg voor een aantrekkelijke aanblik vanaf de straat– vaak wordt er van te voren even langs de te koop staande woning gereden. Is het interessant of toch niet? Zorg er dus voor dat je huisnummer vanaf de weg goed te lezen is. Zo weten toekomstige eigenaars dat ze bij de juiste woning staan te kijken. 
Kleed het gezellig aan, doe bloeiende planten in de plantenbakken, als het natuurlijk tijd is voor bloeiende planten. Het gras is natuurlijk netjes gemaaid, ook de randjes….
Eerste aanblik is belangrijk, zorg er dus voor dat de ruiten die goed in het zicht komen gewassen zijn.

Schoon, schoner, schoonst

Tja, niet de leukste; alles moet schoon! – alles moet blinken, de vloeren, de tegels, de ruiten, alles. Let ook op de details zoals de bovenkant van een stopcontact. Het kost even wat energie en tijd, maar het zal je geen fortuin kosten om deze tip uit te voeren.

Alles opruimen

Opruimen – als je serieus je huis wilt verkopen dan moet je opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Misschien dat je je eigen spullen op een andere locatie moet opslaan bij bijvoorbeeld vrienden, maar het is echt de moeite waard. Alle oppervlaktes moeten zo leeg mogelijk zijn, dus geen volgepropte tafels en kasten. Maar lege oppervlaktes die een idee geven van ruimte. Je elimineert in feite alle onnodige (persoonlijke) items in je huis. En je zorgt ervoor dat er mooie foto’s gemaakt kunnen worden van je huis.

Creatief schuiven met meubels

Schuif met je meubels – kijk eens kritisch naar de opstelling van je meubels in met name de woonkamer. Het beste dat werkt voor een woonkamers is een symmetrische opstelling van meubels. Zet meubels ook altijd iets van de muur af, hierdoor creeër je een ruimtelijk gevoel.

Geen knalkleuren op de muur of plafond

Gebruik geen schreeuwende kleuren – misschien is fucsiaroze of limoengroen je favoriete kleur, maar als het aankomt op de verkoop van je woning dan zullen deze kleuren moeten worden vervangen door minder uitgesproken kleuren. Kleur is goed, maar in mate. Momenteel is grijs een heel favoriete kleur.

Kritisch in je eigen kasten kijken

Doe eens je kastdeuren open – een volgepropte kast geeft de indruk dat er een tekort is aan opbergruimte. Een van de redenen waarom je dus ook moet opruimen. Idealiter laat je zo’n 30% van de kasten leeg. Kijkers zullen namelijk de kastdeurtjes opentrekken, in de keuken, de badkamer en waarschijnlijk ook in de slaapkamer.

Lastige plek?

Onduidelijke of lastige ruimte – gekke plekken, zoals een ruimte onder een trap of een klein hoekje, probeer je altijd toch een bestemming te geven. Zoek een manier om er een verkooppunt van te maken.

Bello en Garfield uit logeren

Dierengeuren – let hier echt heel goed op. Potentiële kopers willen meestal niet geconfronteerd worden met jouw hond of met de kattenbak. Uiteraard is Bello of Garfield uit logeren. Ook hondenmanden en afgekloven botten zijn niet te zien.

Succes met je verkoop van je woning!!

Een woning kopen in Hongarije?

Ben je op zoek naar een huis in Hongarije? En wil je alles weten over het zoeken, kopen en hebben van een woning, dan zit je op de juiste website!