Weekend 4, 5 en 6 oktober 2019

Ook dit aankomende weekend wordt er weer van alles georganiseerd in het Zuidwesten van Hongarije. Het lijkt maar niet op te houden met al die evenementen. Al lijkt het weer niet te gaan meewerken helaas, dit weekend is er helaas regen voorspeld en ook de temperatuur gaat wat naar beneden. Maar goed, dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Gesztenye Liget Fesztivál

Kastanjefestival in Pécs bij de Gesztenye utca, gehouden op zaterdag 5 oktober. Weer allerlei activiteiten zoals paardrijden en voorstellingen worden georganiseerd voor dit festival. Met om half negen ’s avonds vuurwerk, als het weer meewerkt natuurlijk.

7. Kertváros Nap

Alweer de zevende keer, de “stadstuindag” aan de Maléter Pál út in Pécs, gehouden op zaterdag 5 oktober vanaf 10.00. Ook hier weer veel muziek te luisteren en optredens de hele dag te bekijken. En als het weer mee zit, dan is er ’s avonds om 22.00 vuurwerk.

Villányi Vörösbor Fesztivál

Het rode wijn festival van Villány wordt dit jaar voor de 32ste keer gehouden van 4 t/m 6 oktober en wordt altijd goed bezocht.
Wijn proeven, lekker eten, gezelligheid en lekkere drukte. Muziek, optredens en folkore.
En als je wel eens luistert naar Petőfi radio, dan zul je hun nummers ongetwijfeld kennen. De band Budapest Bár treedt namelijk ook op op dit jaarlijkse festival in het zuiden van Hongarije.
Op de website staat een heel programma van wat er waar allemaal te zien en beleven valt op dit driedaagse festival.

Hal fesztivál

Het visfestival in Siófok wordt gehouden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober. De locatie speelt zich af rondom de fő tér in Siófok.
Toegang tot het festival is gratis, ook honden zijn welkom op dit festival.
Muziekoptredens van diverse bands, kookwedstrijden van uiteraard visgerechten, lekker eten en drinken, markt etc.
Ook dit festival is weer gezellig vol en druk met mensen.

Oktobermarkt Döbrököz

Zaterdag 5 oktober 2019 vanaf 10.00 oktobermarkt georganiseerd voor Duitstaligen. Locatie is AcKERTerrasse, Szechényi utca 18 in Döbrököz.

Een woning in Hongarije kopen?

Ben je op zoek naar een huis in Hongarije? En wil je alles weten over het zoeken, kopen en hebben van een woning, dan zit je op de juiste website!