Weekend 11, 12 en 13 oktober 2019

Weekend – wat is er te doen?

In het aankomende weekend van vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 wordt er ook weer het een en ander georganiseerd in het Zuidwesten van Hongarije. De grootste is toch wel de Mecsek Rallye. Maar er zijn ook weer nog genoeg andere activiteiten te ondernemen in Baranya, Somogy en Tolna.
We merken wel erg goed dat de dagen korter worden, de herfst is in aantocht. En toch genieten we nog van de zonnestralen die ons nog gegund worden.

Mecsek Rallye 2019

Aankomend weekend wordt alweer de 53ste Mecsek rally gehouden. Vanuit allerlei landen komen rallyrijders naar Hongarije om deze spectaculaire rally te racen.
De racedagen zijn vrijdag 11 oktober, zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober en vinden ook allemaal plaats in de Mecsek in de Baranya. De routes en data zijn te lezen op deze PDF.

Zselici Gyalogtúra

Georganiseerde lange afstandswandeling op zaterdag 12 oktober 2019 door het mooie natuurgebied Zselic. Je kan kiezen tussen 10, 19, 28 of 36 kilometer lang. Het vertrekpunt is Zselickislak (onder Kaposvár), Sportpálya Dózsa György utca. Je betaalt een kleine vergoeding om mee te mogen wandelen. Gezien de lengte is het wel echt bedoeld voor de meer geoefende wandelaar.

“Sütt Gesztinyés” Lukács Nap

Zaterdag 12 oktober vanaf 13.00 uur wordt de dag van Lukács gevierd in Zengővárkony in Baranya. Trefwoorden: klederdracht, optocht, dansvoorstellingen.

Pécsi Óriástök Fesztivál 2019

Zondag 13 oktober 2019 wordt het pompoenfestival gehouden in Pécs van 14.00 tot 19.00. Je raadt het al, hier kan je veel pompoenen zien. Pompoenen versieren, lantaarns maken. En, wie heeft de grootste pompoen? Laat je daarom eens verrassen hoe groot een pompoen kan worden!
De locatie is Pécsi Pollack Strand aan de Damjanich J. u. 42 in Pécs.

Retromotoren in Cserénfa

Zondag 13 oktober in Cserénfa in de Surján völgy, (onder Kaposvár) bij de oude motorcrossbaan, retromoteren, meer info bij dit FB evenement.

Oktoberfest Nagypiac Kaposvár

Zaterdag 12 oktober in de Nagypiac, de grote markt, in Kaposvár wordt een Oktoberfest gehouden geheel in herfstsfeer, dus volop pompoenen te koop.

Falusi Vendégfogadók XIII. Nemzetközi SÜTŐ-FŐZŐ Fesztivál

Plattelands kookfestivaldag in Hosszuhetény (ten noordoosten van Pécs) op zaterdag 12 oktober van 9.00 tot 18.00. Onder andere veel koken en eten, muziekoptredens, kortom een leuk dagje uit.

Oldtimer Kiállítás az Igali-Gyógyfürdőben

Dit weekend op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 vindt een Oldtimershow plaats bij het thermaalbad van Igal. Badgasten kunnen dan diverse oldtimers bewonderen.

Huis kopen in Hongarije?

Ben je op zoek naar een woning in het mooie Hongarije? En wil je namelijk alles weten over onder andere het zoekenkopen en hebben van een woning, dan zit je op de juiste website!